Mrkové tyčinky
Rýchly olovrant, pochúťka na desiatu či na cesty.
hrnček hladkej múky (250ml)
2 polievkové lyžice oleja
2 stredne veľké mrkvy alebo hrnček nastrúhanej mrkvy
1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
1/2 čajovej lyžičky soli
Podstatou je mať toľko múky koľko mrkvy.. potom možno pridať čokoľvek, podľa chuti, my sme zvykli iba nastrúhaný syr:
– nastrúhaný syr
– za lyžicu kyslej smotany
– okoreniť
Zamiešať:
1. práškové ingrediencie (múka, soľ, prášok do pečiva)
2. pridať olej s nastrúhanou mrkvou a rozpracovať to na cesto
Netreba sa báť, ak to vyzerá príliš suché, pretože prášková časť obalí mrkvu a bude to vyzerať iba na takú mrveničku. Ale treba tomu dať čas, takých 5 min miesenia a je z toho normálne cesto.
Cesto rozvaľkať cca na 4mm hrúbku. Narezať na tyčinky (1cm široké), naukladať na papier na pečenie a dať piecť na cca 175 stupňov. 15-20min, treba sledovať, keď sa trošku nafúknu, skrehnú a mierne zhnednú tak sú hotové.
Naše deti si ich ľúbia namáčať do kečupu.
Cesto sa dá pripraviť dopredu, vydrží i zopár dní v chladničke zabalené v potravinárskej fólii, aj keď sme to nikdy nerobili.
Pridaj komentár