Kvetinkový chlebík z nutelly

PICT0759a

PICT0772a

Chutný bochník na večeru k čajíku, mliečku či limonáde alebo naša dnešná večera. Tie dva prvé obrázky hore sú z leta, to bol náš prvý pokus, tam sa trochu lepšie zlepili tie okraje ako dnes, ale chutilo to rovnako. Video návod, ktorý nás inšpiroval:

Ingrediencie:
450g hladká múka
70g cukru
20g droždia
štipka soli
30g roztopeného masla
180ml teplého mlieka
2 žĺtky (bielka si nechať na potretie)
1 nutella alebo iná nátierková čokoláda (aj billa má dobrú náhradu nutelly bez Ečok a je lacnejšia)

Návod:

suché ingrediencie zmiešať – cukor, múka, soľ

do teplého mlieka dať droždie s lyžičkou cukru a lyžičkou múky, aby mali kvasnice čo papkať
keď to vykvasí (5min), tak do toho priliať roztopené maslo a 2 žĺtky
rozmiešať
vyliať do suchých ingrediencií
zamiesiť cesto a podľa potreby pridať múku alebo mlieko, aby to cesto nebolo lepivé
nechať vykvasiť tak hodinku na teplom mieste

vytlačiť vzduch z cesta
rozdeliť na 4 časti
rozvaľkať každú z častí
položiť na plech
vybrať si veľkú oválnu formu, napr. tanier, podľa ktorého vyrežeme kruh
vždy položiť cesto, natrieť nutelou a prikryť ďalším cestom
kým 4 vrstvy nie sú na sebe, hornú vrstvu nenatrieme

rezanie
nájdeme si formičku,napr. šálku, ktorú postavíme do stredu
s nožom prerežeme cesto od stredu po okraj na 4 rovnaké časti, časť v strede pod
každú z týchto 4 častí rozdeliť opäť na polovicu = 8 častí
a každú z týchto 8 častí ešte raz rozrezať na polovicu

zatáčanie
vždy dve časti otočíme k sebe smerom 2x
a keď všetko otočíme, tak tie časti oproti sebe na koncoch spojíme

celé potrieme bielkom

piect na 180’C 15-20 min

bochnik1

bochnik2

bochnik3

bochnik4

bochnik5

P1030391

P1030392

P1030395

P1030396

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.