Jablko trochu inak
Jabĺčko je tradične spájané so zdravím. Dokonca je to už dokázané i vedecky. Vedci z čínskej univerzity v Hong Kongu našli prvý dôkaz, že konzumácia zdravej antioxidačnej dávky nachádzajúcej sa v jablku dokáže predĺžiť priemernú dĺžku života až o 10%. Nuž, naše dievčatko vedecké rozpravy nezaujímajú a nie je fanúšikom ovocia. A už vonkocom nie jabĺk. Vďaka tomuto receptu si ho však celkom obľúbilo.
Jablková omáčka
Olúpať, postrúhať jablko, pokvapkať citrónovou šťavou (5-6 kvapiek), pridať 1 klinček, 1 ČL kryštáľového cukru (podľa chuti), zaliať vodou a dať variť. Klinček vybrať a potom zahustiť.
Na zahustenie 1 PL MAIZENY (môže byť aj GUSTIN alebo Zlatý klas), 1 dl vody a spolu prevariť.
Dochutiť škoricovým cukrom.
Podávať najviac 3 dni.
Pred podaním odporúčam zamiešať 1 PL jablkovej omáčky s polovičkou rozmačkaného banánu a trochou amarantu (bezlepková obilnina bohatá na vitamíny, minerály a bielkoviny). Možno kombinovať aj s iným ovocím, ktoré dieťatko obľubuje.
Pridaj komentár