Naša obľúbená omáčka
Po zeleninovej polievke sú omáčky rozhodne druhým vareným jedlom, s ktorým sa bábätko stretne. Našou najobľúbenejšou omáčkou (a najobľúbenejším vareným jedlom vôbec) je brokolicová omáčka.
Ružičky brokolice pokrájať na drobno, pridať 1/2 strednej batáty (sladkého zemiaku), niekedy aj malý zemiak, tiež postrúhať a dať variť – s vidličkou dobre rozmágať.
Na zahustenie: 1PL Gustin, 1 PL Sójanko, asi 1dl vody
Vliať dobre zmiešané do uvarenej zmesi a spolu prevariť. Na dochutenie posypať jemne bazalkou – prevariť. Po odstavení pridať pár kvapiek citrónu.
My používame Sójanka na všetky druhy omáčok (zemiaková, tekvicová, cukinová), prípadne i puding; odporúčam však až po dovŕšení 1 roka života, dovtedy používat výlučne materské alebo umelé mlieko.
Tu je variant pre cukinovú omáčku:
1 malú postrúhanú cukinu a 1/2 strednej postrúhanej batáty zaliať vodou a uvariť do mäkka.
Na zahustenie: 1PL Gustin, 1 PL Sójanko, asi 1dl vody
Vliať dobre rozmiešané do uvarenej zmesi a spolu prevariť. Dochutiť štipkou kôpru.
Cukinu možno nahradiť tekvicou pre tekvicovú omáčku.
Kvôli obsahu mlieka podávať najviac 2 dni.
Pridaj komentár