Naša obľúbená omáčka

Po zeleninovej polievke sú omáčky rozhodne druhým vareným jedlom, s ktorým sa bábätko stretne. Našou najobľúbenejšou omáčkou (a najobľúbenejším vareným jedlom vôbec) je brokolicová omáčka.

brokolica02

Ružičky brokolice pokrájať na drobno, pridať 1/2 strednej batáty (sladkého zemiaku), niekedy aj malý zemiak, tiež postrúhať a dať variť – s vidličkou dobre rozmágať. 

zahustenie

Na zahustenie: 1PL Gustin, 1 PL Sójanko, asi 1dl vody

Vliať dobre zmiešané do uvarenej zmesi a spolu prevariť. Na dochutenie posypať jemne bazalkou – prevariť. Po odstavení pridať pár kvapiek citrónu.

omacka

My používame Sójanka na všetky druhy omáčok (zemiaková, tekvicová, cukinová), prípadne i puding; odporúčam však až po dovŕšení 1 roka života, dovtedy používat výlučne materské alebo umelé mlieko. 

Tu je variant pre cukinovú omáčku:

1 malú postrúhanú cukinu a 1/2 strednej postrúhanej batáty zaliať vodou a uvariť do mäkka.

Na zahustenie: 1PL Gustin, 1 PL Sójanko, asi 1dl vody

Vliať dobre rozmiešané do uvarenej zmesi a spolu prevariť. Dochutiť štipkou kôpru.

Cukinu možno nahradiť tekvicou pre tekvicovú omáčku.

Kvôli obsahu mlieka podávať najviac 2 dni.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.